Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

a-fidesz-meglatta-a-z-uzleti-lehetoseget-a-maganegeszsegugyben-hvg-cikk

2021.11.05

A Fidesz meglátta a(z üzleti) lehetőséget a magánegészségügyben - HVG cikk

Észrevették a magyar pénzemberek az egészségügyben és az élettudományokban rejlő profitot. Egyre több jel utal arra, hogy ennek kiaknázását az Orbán-kormány is elő akarja segíteni a hozzá közel állók számára.

Bár nem egészen így tervezte, végeredményben kapóra jött a koronavírus-járvány az Orbán-kormánynak. Budapesten és a vidéki nagyvárosokban tucatnyi magánkórház épül ezekben a hónapokban, és ehhez semmilyen egyéb ösztönzés nem kellett, csupán az ellátatlan betegek.

A fogyasztói igény jelenleg akkora, hogy alig tudunk vele lépést tartani

– mondja az egyik legdinamikusabban fejlődő egészségügyi szolgáltató, a TritonLife-csoport holdingcégének igazgatósági elnöke és egyben alapító részvényese, Fábián Lajos a HVG-nek. Azt már nem ő teszi hozzá, hogy az embereknek nem is nagyon van más választásuk, hiszen – bár formálisan a Covid-veszélyre hivatkozva – az állami egészségügyi ellátás nem működik.

Szijjártó Péter külügyminiszter éppen a napokban parolázott a Gyurcsány-kormány egykori gazdasági miniszterével, Kóka Jánossal, mert az egykori szabaddemokrata politikus résztulajdonában lévő Doktor24-csoport elkezdte birtokba venni az új klinikáját Őrmezőn. A 3000 négyzetméteres kórház 3 milliárd forintos beruházását az állam 287 millió forinttal támogatja.

Arra is hamarosan lesz receptje az Orbán-kormánynak, hogy kin keresztül finanszírozza a magánegészségügyi ellátásokat. A jelek szerint előkészítés alatt áll az a szabályozás, amely meghatározza, hogy mely ellátások tartoznak bele alapcsomagként az állami egészségbiztosító büdzséjébe, függetlenül attól, hogy magán- vagy állami szolgáltatóról van-e szó. Mészáros Lőrinc neve alatt és a kormány segédletével már formálódik az ország egyik legnagyobb egészségbiztosítója is: a CIG Pannónia többsége már a milliárdosé, és ha az unió nem akadályozza meg, az Aegon is hozzá kerülhet.

Forrás