Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

a-jarvany-varatlan-mellekhatasa-olcsobb-lehet-a-kgfb-hvg-cikk

2021.11.24

A járvány váratlan mellékhatása: olcsóbb lehet a kgfb - HVG cikk

Nagyot csökkent a bejelentett közlekedési káresetek száma a járvány kezdete óta, ezért a biztosítás áremelkedése is lassulhat, vagy akár olcsóbbá is válhat a kgfb.

Ahogy 2020 tavasza óta egyre többen dolgoznak otthonról, kevesebb az autóbaleset is, ez pedig azt hozhatja magával, hogy olcsóbb lesz a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díja – erről adott ki közleményt a Genertel.

A cég káradatai alapján 2019-ről 2020-ra közel 25 százalékkal csökkent a bejelentett károk mennyisége, és a 2021-es előzetes adatok alapján idén is folytatódhat ez a trend. Akinek nem kell bejárnia naponta az irodába, annak kisebb a közúti károkozáshoz köthető kockázata is – ezzel az indoklással hirdette meg a Genertel azt, hogy aki heti legalább két napot otthonról dolgozik, az 8 százalékos kedvezményt kap.

Ugyan az utóbbi években már nem kizárólag a január 1-jei fordulóhoz kötve választhatnak az autósok a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások között, az év végi kampány a tapasztalatok szerint továbbra is több mint fél millió személygépjárművet érint – tették hozzá.

Azt is megemlítették persze: mivel a gépjármű- és alkatrészárak, valamint a szervizdíjak is meredeken emelkednek, a legtöbbeknél nem a kötelező díjaik csökkenése az első, ami az eszükbe jut az autózás költségeiről.

Forrás

Kapcsolódó cikkek:
https://alapjarat.hu/e-autok/mar-80-milliard-dollar-ertekben-erkezett-foglalas-tesla-cybertruckra?utm_source=contentflow&utm_medium=PV&utm_campaign=alapjarat

https://www.penzcentrum.hu/auto/20211123/egyre-tobb-magyar-autos-furikazik-kotelezo-biztositas-nelkul-sulyos-birsagot-fizethetnek-1119617