Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

masoknak-sokba-kerul-a-terjeszkedes-a-biztositasi-piacon-meszarosnak-egy-telefonba-hvg-cikk

2021.12.03

"Másoknak sokba kerül a terjeszkedés a biztosítási piacon, Mészárosnak egy telefonba" - HVG cikk

Az elmúlt nagyjából nyolc évben megszokhatta a konkurencia, hogy a magyar piacon már ebben az üzletágban sincs érdemi verseny. Nem sajnálja a pénzt a kormány arra, hogy visszaszerezze a Budapest Airport üzemeltetési jogát, ami azonnali pénzszivattyúként is működik majd a hozzá közel állók számára. A biztosítási piacon máris arról pletykálnak, hogy a repülőtérnek is új biztosítási alkusza lesz a külföldi tulajdonosok bizalmát élvező nagy, nemzetközi cég helyett, méghozzá a Mészáros Lőrinc–Keszthelyi Erik-oligarchakettős tulajdonában álló Hungarikum.

Az elmúlt nagyjából nyolc évben megszokhatta a konkurencia, hogy a magyar piacon már ebben az üzletágban sincs érdemi verseny: a Hungarikum erőből visz mindent, amivel pénzt lehet keresni. Először „csak” az állami és az önkormányzati – azaz a hatalom által közvetlenül befolyásolható – cégekre csaptak le, újabban azonban már mindent, a kisvállalati szektor és a lakosság biztosításainak szervezését is maguk alá söprik. A tisztességes versenyen kívüli gyarapodásnak többféle módja van: el lehet venni az ügyfelet, meg lehet szerezni az egyes ügyfélcsoportokra szakosodott, profi alkuszokat. Piactorzítás ez a javából, ami gyakorlatilag akadálytalanul zajlik. A számok önmagukért beszélnek.