Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

nagy-dobasra-keszul-a-generali-helyezkednek-a-tulajdonosok-portfolio-cikk

2021.12.14

Nagy dobásra készül a Generali, helyezkednek a tulajdonosok - Portfolio cikk

A digitalizáció és az eszközkezelés mellett az indiai és az amerikai piac állhat a Generali szerdán közzéteendő új stratégiájának a középpontjában – írja Repubblica.

Az olasz lap értesüléséről a Bloomberg számolt be annak kapcsán, hogy a legnagyobb olasz biztosító vezérigazgatója, Philippe Donnet szerdán mutatja be a befektetők számára a csoport új stratégiai tervét.

Közben zajlik a helyezkedés a biztosító tulajdonosai között: két olasz milliárdos, az építőiparban utazó Francesco Gaetano Catagirone és a Luxottica szemüveggyártót alapító Leonardo Del Vecchio nemcsak a 15,5%-os Mediobanca részesedését szeretné megszerezni, de a hírek szerint a vezérigazgatót is elmozdítanák, akinek április 29-én fog lejárni a megbízatása.

Donnet 2016-os érkezése óta a biztosító megerősítette pénzügyeit, költségcsökkentést hajtott végre, a jövedelmezőbb termékek felé mozdult el és megerősítette hazai pozícióját a kisebb versenytárs, a Societa Cattolica di Assicurazioni átvételével.

A hírügynökség azt írja, Del Vecchio és Caltagirone nem kommentálták a sajtóértesüléseket, a tervet pedig a közzététele után fogják értékelni.

Forrás