Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

egyeztetes-a-magyar-nemzeti-banknal

2019.07.26

Egyeztetés a Magyar Nemzeti Banknál

Egyeztetés a Magyar Nemzeti Banknál – Minősített Fogyasztóbarát Lakásbiztosítás

Dacára a forró nyári napoknak, a Magyar Biztosítási Alkuszok Szövetségénél nem állt meg a munka.

A MABIASZ is képviseltette magát az MNB által 2019. július 25. napján szervezett egyeztetésen, melynek témája egy minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítási termék kidolgozása. Az MNB tervei szerint – hasonlóan a lakáshitelek területén lezajlott reformokhoz – a lakásbiztosítások területén is meg kell valósítani egy fogyasztóbarát keretrendszert. A szeptemberben kiírásra kerülő pályázaton az egyes biztosító társaságok pályázhatnak a minősített fogyasztóbarát termék minősítésre. Fontos, hogy az MNB minimum feltételeket fogalmaz meg, melyektől a biztosító társaságok a fogyasztók javára eltérhetnek. Az egyeztetésen részt vette a MABISZ, FBAMSZ és az MNB Biztosításfelügyeleti, Fogyasztóvédelmi és Makroprudenciális Főosztályai is.

A MABIASZ határozottan azt az álláspontot képviseli, hogy jól strukturált, egyszerű, széles körű fedezetet nyújtó lakásbiztosítási „standard” szülessen. Nagyon fontos fókuszpontnak tartjuk a kárrendezés gyorsaságát, rugalmasságát, hogy a szolgáltatás kapcsán legyen igazán fogyasztóbarát a biztosító, illetve annak terméke.

Az egyeztetés folytatódik, előre láthatóan augusztus végére fog megszületni a végleges szöveg tervezet, amelyről természetesen tájékoztatjuk tagjainkat.