Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

levaltottak-a-cig-biztositojanak-vezeret

2019.08.28

Leváltották a CIG biztosítójának vezérét

Közös megegyezéssel megszűnt Busa Zoltán, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt-ben betöltött igazgatósági tisztsége és vezérigazgatói megbízása - áll a biztosító BÉT-re eljuttatott közleményében.

Az igazgatóság úgy döntött, hogy a felügyeleti engedély megszerzésének függvényében és hatályával dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító, az általános biztosító anyavállalatának vezérigazgatója veszi át a vezérigazgatói tisztséget a leányvállalatban is.

Ahogy a CIG Pannónia múlt heti gyorsjelentéseből kiderült, a CIG EMABIT jelentős kárkifizetési kötelezettségbe futott bele a második negyedévben. A veszteség oka elsősorban az, hogy az olaszországi határon átnyúló kezesi biztosítási tevékenység esetében lehívási kérelem érkezett a vagyonbiztosítói érdekeltséghez, a CIG EMABIT-hoz a kedvezményezett olasz Vám és Monopólium Ügynökség (ADM) részéről. A szerződéses kötelezvények összértéke 12,8 millió euró, a károk rendezése várhatóan több hónapot, akár éveket is igénybe vehet. A szakértők legjobb becslése szerint 1,229 milliárd forint lehet a károk várható értéke. Ebből 537 millió forint regresszekből, viszontbiztosításból és jutalékvisszaírásokból megtérülhet, így a második negyedévre 692 millió forintos negatív eredménytételt számolt el erre a csoport. A magas kockázat miatt az olasz határon átnyúló gaming kezesi biztosítási tevékenységet fel is függesztette a biztosító. Forrás