Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

felfuggesztett-eszkozalapok-kedvezmeny-a-menekulteknek-a-magyar-biztositasi-piacot-is-erinti-a-haboru-portfolio-cikk

2022.03.05

Felfüggesztett eszközalapok, kedvezmény a menekülteknek: a magyar biztosítási piacot is érinti a háború - Portfolio cikk

Gesztus értékű kezdeményezést tett a gépkocsival érkező ukrajnai menekültek felé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A unit-linked biztosításokhoz kapcsolódóan a szankciók által érintett befektetési eszközöket pedig a Biztosítási törvényben meghatározott szabályok szerint függesztik vagy függesztették fel a biztosítók, ahol ez szükséges.

A Magyarországra érkező ukrán honosságú gépjárműveknek rendelkezniük kellene a biztosítójuk által kibocsátott, s a kötelező gépjármű biztosítási fedezet meglétét igazoló zöldkártyával. Ennek hiányában a hazánkba érkezőknek a határon kell határbiztosítást kötniük, amelynek a normál tarifája személygépkocsik esetében egy hónapra kilencvenezer forint lenne.

Tekintettel a háború nyomán kialakult kaotikus helyzetre és a menekültek körülményeire,

A BIZTOSÍTÓK ÁTVÁLLALJÁK A DÍJ TÚLNYOMÓ RÉSZÉT, ÉS JELKÉPES ÖSSZEGÉRT, HAVI EZER FORINTÉRT BIZTOSÍTANAK FEDEZETET A JELENLEGI RENDKÍVÜLI ÁLLAPOTOK FENNMARADÁSÁIG A SZEMÉLYGÉPKOCSIVAL ÉRKEZŐKNEK

- közölte a MABISZ. A kedvezményes díjú határbiztosítási fedezet jelenleg az Allianz Hungária Zrt. alábbi irodáiban vásárolható meg:

4600 Kisvárda, Szent László u. 32. Telefon: +36 30 415 6457

4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 6. Telefon: +36 30 427 3665

4900 Fehérgyarmat, Petőfi u. 2-4. Telefon: +36 30 229 8775

1133 Budapest, Kárpát u. 40. Telefon: +36-20-926-4349 Fax: (36-1) 332-7378

Az Oroszországgal szemben eddig életbe léptetett pénzügyi szankciók érinthetik a hazai biztosítók egyes ügyfeleit is. A MABISZ tagjai ezzel kapcsolatban a lehető legrugalmasabban próbálnak eljárni. Így például a kárkifizetéseket oda küldik a biztosítók, ahová az ügyfél kéri – adott esetben, ha valaki nehezen hozzáférhető számlaszámmal rendelkezik, lehetőség van akár készpénzes kifizetésre is. A unit-linked biztosításokhoz kapcsolódóan a szankciók által érintett befektetési eszközöket pedig a Biztosítási törvényben meghatározott szabályok szerint függesztik vagy függesztették fel, olyan esetekben, ahol a befektetési egységek

ÁRFOLYAMA AZÉRT NEM ÁLLAPÍTHATÓ MEG, MERT AZ ESZKÖZALAP ESZKÖZEI RÉSZBEN VAGY EGÉSZBEN ILLIKVID ESZKÖZZÉ VÁLTAK. A TÖRVÉNY RÉSZLETESEN RENDELKEZIK A FELFÜGGESZTÉS SZABÁLYAIRÓL, ILLETVE A KAPCSOLÓDÓ ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÁSRÓL.

Utasbiztosítások tekintetében arra érdemes felhívni a figyelmet, hogy amennyiben az utas olyan területre utazik, amely az utazás napján szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által „utazásra nem javasolt térségek” listáján, a szerződés nem nyújt szolgáltatást a felmerülő kárigények vonatkozásában. A Konzuli Szolgálat honlapján a minisztérium február 24-e óta Ukrajnát az I-es (piros) utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta. Az Ukrajnába történő beutazás semmilyen körülmények között sem javasolt. Egyes társaságok utasbiztosítása megtéríti az átsorolás időpontjában már Ukrajnában tartózkodó biztosított külföldön ért személyi kárait, ha az a háborús események kezdetétől számított meghatározott számú napon belül történt, és a biztosított nem volt aktív résztvevője a cselekményeknek. A vagyontárgyakban keletkezett károkat azonban ebben az esetben sem térítik meg. A konkrét feltételekről az egyes társaságok honlapján lehet tájékozódni.

Egyéb területeken a biztosítók szolgáltatásaikat változatlan módon nyújtják. Az egyes konkrét kérdések kapcsán a biztosítótársaságok állnak ügyfeleik rendelkezésére.

Forrás
Kapcsolódó cikk: https://www.napi.hu/magyar-vallalatok/kiemelkedoen-teljesitett-tavaly-az-eletbiztositasi-piac-mabisz-ukrajna-menekultek-biztositas.747554.html?fbclid=IwAR2SBSILWFPh1OnUlj5EQJkYlzmA4jiPJiBQtR3HQ_f-tHcpZrZwe-kC83s