Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

kritikus-szinten-a-cig-biztositojanak-a-tokeje

2019.11.05

Kritikus szinten a CIG biztosítójának a tőkéje

A szabályozói minimum közelébe, 102%-ra csökkent a CIG Pannónia vagyon- és felelősségbiztosító leánycégének, a CIG EMABIT-nak a szavatoló tőke megfelelése, így vélhetően hamarosan csoporton belüli tőkeemelésre fog sor kerülni a társaságnál.

Bár a harmadik negyedéves gyorsjelentés a CIG eseménynaptára szerint csak november 19-én fog megjelenni, a Magyar Nemzeti Bankot már tájékoztatták arról a CIG mai közleménye szerint, hogy a CIG EMABIT szavatoló tőke megfelelése a minimálisan elvárt 100% közelébe, 102%-ra csökkent.

A CIG Pannónia most közölte, hogy a CIG EMABIT szavatoló tőke megfelelésének csökkenését az olasz kockázati kitettség növekedése és a viszontbiztosítási fedezet hiánya okozta. Az EMABIT jelenleg megfelelő likviditással rendelkezik: a leányvállalat 2019. szeptember 30-án 9,3 milliárd forint likvid befektetéssel és 5,7 milliárd forint nettó tartalékkal és egyéb kötelezettséggel rendelkezett. A leányvállalat szavatoló tőke megfelelésének csökkenése nincs jelentős hatással az anyavállalat, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. tőkemegfelelésére, amely 312%. 

 

Forrás