Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

hivatalos-mar-ennel-a-biztositonal-is-elerheto-a-minositett-fogyasztobarat-otthonbiztositas-penzcentrum-cikk

2022.11.18

Hivatalos: már ennél a biztosítónál is elérhető a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás - Pénzcentrum cikk

Az MNB értesítette az UNIQA Biztosítót Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. A biztosító UNIQA Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás nevű terméke tizedikként szerezte meg az MFO minősítést, s így akár ő is azonnal megkezdheti a konstrukció forgalmazását. A fogyasztóbarát otthonbiztosítások szerződésszáma meghaladta a húszezret, s ezek immár 852 milliárd forintnyi ügyfélvagyont védenek Magyarországon. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pozitívan bírálta el a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) minősítési rendszerbe pályázatot benyújtó UNIQA Biztosító Zrt. pályázatát, s erről értesítette is a biztosítót. Mivel a biztosító az UNIQA Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás nevű termékével sikerrel pályázott a minősítés megszerzésére, döntésétől függően akár azonnal – de legkésőbb 60 napon belül – megkezdheti MFO terméke forgalmazását.

Mostanáig a lakásbiztosítási ágazattal foglalkozó 13 biztosító közül immár 10 szerezte meg az MFO minősítést és további MFO termék megjelenése is várható a magyarországi biztosítási piacon. Mindez azt jelenti, hogy a biztosítási piac döntő többsége elkötelezte magát a fogyasztóbarát szemlélet mellett.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások szerződésszáma 2022 szeptember végén már meghaladta a 20 ezret, s immár 852 milliárd forintnyi ingó- és ingatlanvagyonukat védik a hazai biztosított ügyfelek MFO-val.

Az MFO termékek átlagdíja fokozatosan lett lényegesen kedvezőbb a piacon elérhető, minősítés nélküli lakásbiztosításokénál. Szeptember végi adataink szerint a szeptember hónapban értékesített MFO biztosítások átlagdíja 38 477 forint volt, míg a piaci lakásbiztosítások átlagdíja 48 958 forint. Az MFO termék iránt érdeklődő ügyfelek az MNB honlapján lévő ingyenes kalkulátor révén is kiválaszthatják maguknak a legmegfelelőbbet. A piaci verseny további erősítésére létrejött platform pártatlan módon jeleníti meg az egyes MFO ajánlatokat. Az ügyfelek által kiválasztott, számukra leginkább megfelelő konstrukciókat – az adott biztosítók honlapjaira való automatikus átnavigálással – a személyes adatok újbóli megadása nélkül igényük szerint akár azonnal meg is köthetik.

Az MFO alapcsomagja elemi károkra, s egyéb, a háztartásokat alapvetően veszélyeztető tipikus kockázatokra nyújt fedezetet. Az alapcsomaggal kapcsolatos káresemények tartalmát (szűkített kizárásokkal és mentesülésekkel) az MNB egységesen, kötelezően határozta meg a biztosítóknak, családbarát, zöld és digitális szempontokat is figyelembe véve.

Az ügyfeleknek megkötött lakásbiztosításukat érdemes az évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteniük, valamint friss kalkulációt végezni egyéni igényeik alapján. Meglévő szerződéseiket az ügyfelek a szerződésük szerint, általában 30 nappal az évforduló előtt tudják felmondani, illetve az adott biztosítón belül évfordulótól függetlenül tudnak MFO-termékre váltani. További részletek a jegybank MFO aloldalán olvashatók.

Forrás