Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

lakasbiztositasok-igy-fogadtak-a-biztositok-az-mnb-tegnapi-bejelenteset

2019.11.22

Lakásbiztosítások: így fogadták a biztosítók az MNB tegnapi bejelentését

Voltak a szakmának észrevételei, de nagyon örvendetes, hogy a tegnap meghirdetett fogyasztóbarát lakásbiztosítás koncepció a legjobb piaci gyakorlatot követi, egységes keretrendszert alkalmaz, és tett egy lépést a digitalizáció irányába is – mondta Erdős Mihály, a MABISZ elnökhelyettese a szervezet mai konferenciáján.

Erdős Mihály, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnökhelyettese elsősorban az ügyfélélmény javítására tett szövetségi és biztosítói erőfeszítésekről beszélt előadásában. Mint mondta, a nyugdíjcélú öngondoskodás és a nyugdíjbiztosítások gondolatát már fiatalkorban szeretnék elültetni, a piac növekedéséhez az elmúlt években visszaeső értékesítési kapacitás növelésére is szükség van. Az ügyfelek érzelmi viszonyulását nem több, hanem jobb tájékoztatással szeretnék javítani, erre a közeljövőben lesznek a MABISZ-nak javaslatai a jogszabályalkotók felé.

A legdinamikusabban növekvő nyugdíj-megtakarítási forma ma a nyugdíjbiztosítás, amelynek 2014-es adókedvezményes változata már 317 ezer szerződésszámot ért el 2019 közepére.  Az életbiztosítási tartalékok alakulása ezzel együtt nem mutatja még azt a növekedést, ami elvárható lenne az üzletágtól. A biztosítási szektor díjbevétele idén meghaladhatja az 1200 milliárd forintot, amihez persze a baleseti adó idén év elejétől élő biztosítási díjba építése is hozzájárult.

ERDŐS MIHÁLY AZ MNB TEGNAP MEGHIRDETETT MINŐSÍTETT FOGYASZTÓBARÁT OTTHONBIZTOSÍTÁS KAPCSÁN MEGKÖSZÖNTE A FELÜGYELET KONSTRUKTÍV EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT, UGYANAKKOR A KONCEPCIÓ TÚL FRISS AHHOZ, HOGY RÉSZLETEIBEN KOMMENTÁLTA VOLNA. MINT MONDTA, AZ ELŐZETES EGYEZTETÉS SORÁN KIALAKULÓ SZAKMAI DISKURZUS ELŐREMUTATÓ VOLT, UGYANIS AZ MNB NYITOTT VOLT A SZAKMAI ÉSZREVÉTELEK BEÉPÍTÉSÉRE AZ ÚJ KONSTRUKCIÓBA. NAGYON ÖRVENDETES, HOGY AZ AJÁNLÁS A LEGJOBB PIACI GYAKORLATOT KÖVETI, EGYSÉGES KERETRENDSZERT ALKALMAZ, ÉS TETT EGY LÉPÉST A JOGSZABÁLYOK ÁLTAL LEHETŐVÉ TETT KORLÁTOZOTT KERÜLETEKEN BELÜL A DIGITALIZÁCIÓ IRÁNYÁBA IS - TETTE HOZZÁ.

A MABISZ megbízásából elkészült Biztosítási Bizalmi Index legutóbbi értéke 51,9%-ot mutat, ami stagnálást jelez a lakosság biztosítókkal kapcsolatos attitűdjét illetően. A háztartások 82%-a rendelkezik lakásbiztosítással, 63%-a kgfb-vel, 57%-a balesetbiztosítással és hasonló az arány az életbiztosításoknál a felmérés szerint. Pozitívum, hogy a fiatalok ismerik a legtöbb biztosításfajtát.

 

Forrás