Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

informacio-csomag-2023-11-29

2023.11.29

Információ csomag - 2023.11.29.

Kedves Kollégák!

 

Az alábbi információ csomagot állítottuk össze Nektek.

Adománygyűjtés

Idén karácsony előtt szeretnénk csatlakozni egy adománygyűjtéshez, amihez kérjük a Ti segítségeteket, hozzájárulásotokat is.

Advent és a SZERETET = SZEMERE, FÁJ és NOVAJIDRÁNY!

Egy sajnos már a felhők szélén csücsülő volt Aegonos kollégánk – Major Csabi barátunk – emlékére és a fenti településeken élő emberek és gyerekek szegénységének enyhítésére és a cseppnyi boldogságuk és mosolyuk megteremtésére idén is szervezzük a szokásos „adomány járatot”.

Most karácsony előtt is szeretnénk adományokat vinni Szemerére, Fájba és lehetőség szerint Novajidrányba is, ahol nagy szükség van minden felajánlásra.

A cél, hogy örömet szerezhessünk - elsősorban - a rászoruló gyerekeknek és szebbé tegyük a karácsonyukat.

Ha segíteni szeretnél akkor az alábbi listában szereplő dolgokat kérlek juttasd el hozzánk DECEMBER 13-ig!

Hogyan segíthetsz, mire lenne szükség?

  • a közel 300 db mikulás csomag tartalmához: kisebb csoki, csoki mikulás, cukorka, mogyoró, szaloncukor vagy bármilyen édesség
  • színes és grafit ceruzák, színezők, tollak
  • labdák
  • használt, de jó állapotú játékok (újak is lehetnek :) )
  • használt, de működő informatikai eszközök

Az adományokat DECEMBER 13-ig juttassátok el kérlek hozzánk – telefonon egyeztessünk, hogy hová pontosan.

Előre is köszönjük a nagylelkű segítséged, kérdés és az adományok eljuttatásával, raktározásával kapcsolatban örömmel állunk a rendelkezésetekre!

MABIASZ részéről:

  • Bereczki Krisztián (06203482272)
  • Kósa Attila (06303411711)

továbbá:

  • Majdán Kriszta (06703915194 vagy 06308225053)
  • Józsa Ádám (06309998033)
  • Solymos Norbert (06306531484)

és a teljesség igénye nélkül mindenki, aki részt vesz a gyűjtésben!

 

MNB törzsadat jelentési kötelezettség

A 2016. január 2-tól hatályos törzsadat-bejelentési rendelet (A Magyar Nemzeti Bank elnökének 58/2015. (XII. 22.) MNB rendelete a pénzügyi közvetítőrendszer felügyelete alá tartozó személyek és szervezetek törzsadat-bejelentési kötelezettségéről) értelmében a korábbi évekhez hasonlóan idén is törzsadat jelentési kötelezettségük van az alkuszoknak.

A rendeletben foglaltaknak megfelelően a független biztosításközvetítőnek a törzsadatokban bekövetkezett változást az ERA rendszerben kell bejelenteni a változást követő 5 napon belül, illetve a tárgyév június 30-ra vonatkozóan a tárgyév július 20. munkanapjáig, valamint a tárgyév december 10-re vonatkozóan tárgyév december 30-ig kell törzsadat bejelentést tenni.

 

Egyeztetések (FBAMSZ, MABISZ)

Mindkét szakmai szövetséggel folyamatos egyeztetéseket folytattunk, és folytatunk a közeljövőben is.

A két alkusz-szövetség szorosabb együttműködést indított el, melynek első közös eredménye a K&H-s, 20%-os casco kedvezmény elérése az alkuszok részére is. Emellett meghívást kaptunk a KKSZ (Kétoldalú Kapcsolatok Szekció) üléseikre, melynek elsődleges feladata a biztosítói együttműködési megállapodások felülvizsgálata. Ezzel kapcsolatban szeretnénk Titeket kérni, hogy amennyiben bármelyik biztosító társaságtól kaptok megállapodás tervezetet/módosítást, addig ne írjátok alá, míg a két szövetség nem véleményezte azt. Kérdés esetén keressetek minket emailen és telefonon is, állunk rendelkezésetekre!

MABISZ, FBAMSZ és a MABIASZ közös egyeztetéseken vett részt az elmúlt időszakban. Egyik ilyen egyeztetés volt a GFM kezdeményezése alapján, a hatósági vizsgakérdésekkel és képzésekkel kapcsolatos

Továbbá a márciusi lakáskampány témakörében is javaslatokat, észrevételeket tett a két alkusz-szövetség a MABISZ részére, hogy az MNB és GFM felé is pontosítsák a kampányt érintő értelmezéseketEhhez kapcsolódóan a következő szakmai napunkat – mely várhatóan január elejére-közepére tervezünk, a lakáskampány köré építjük fel és tartjuk meg.

 

MNB ERA kétfaktoros hitelesítés

Az MNB bevezeti egy külső alkalmazás segítségével biztosított kétfaktoros hitelesítést az ERA-ba történő biztonságos bejelentkezés érdekében, valamint a kötelező jelszócserét. 2023. 12. 04. után, az ERA rendszerében a régi jelszóval történő belépést követően már kötelezően le kell cserélni a jelszót, továbbá a kétfaktoros hitelesítés is kötelező.

A kétfaktoros azonosítás és a jelszómódosítással kapcsolatban az alábbi linken találtok további információkat: https://era.mnb.hu/ERA.WEB/contents/2FANewPasswordBodyHU

 

 

MABIASZ Sport Club, kiskedvenc fotópályázat

Továbbra is várjuk visszajelzéseteket a tárgyi kezdeményezéseinkkel kapcsolatban, kérjük segítsétek munkánkat:

https://www.mabiasz.hu/tartalom/889/1/hirek/mabiasz-sport-club-felmeres

https://www.mabiasz.hu/tartalom/892/1/hirek/mabiasz-kiskedvenc-fotopalyazat

 

Kérdés esetén állunk szíves rendelkezésetekre.

 

Köszönettel és Üdvözlettel:

Püski András elnök

Kósa Attila főtitkár

MABIASZ