Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

mabiasz-informacio-csomag-2023-02-16

2023.02.17

MABIASZ Információ csomag - 2023.02.16.

Kedves Kollégák!

 

A következő információ csomagot állítottuk össze Nektek.

 

MNB féléves jelentés

Az MNB rendelet értelmében a biztosításközvetítő alkuszok féléves adatszolgáltatás teljesítésére kötelezettek., az alábbiak szerint:

A második vonatkozási időszak 2022. július 1 – 2022. december 31., a beküldési határidő szintén a tárgyfélévet követő 60. nap.

Ne felejtsétek el a második féléves jelentés beküldésének határidejét.

 

Kamarai hozzájárulás megfizetése

  1. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a Gránit Banknál vezetett 12100011-10639683 számú bankszámlára. A közlemény rovatban kérjük tüntessétek fel a vállalkozás 11 számjegyű adószámát a befizetés beazonosítása érdekében.

 

MABIASZ Roadshow

Idén elindítottuk a MABIASZ Roadshow-t, mely keretében szeretnénk népszerűsíteni Szövetségünket, úgy tagokat toborozni. Már három állomáson túl vagyunk és tájékoztatunk Titeket, hogy több mint 10 taggal bővült a MABIASZ tagsága!

Kövessétek híreinket a honlapunkon, illetve a Facebook oldalon is!

 

Szabályzatok és nyilvántartások

A Pozderka Ügyvédi Iroda jóvoltából mellékelünk számotokra egy kimutatást, az alkuszi tevékenységhez szükséges szabályzatokról és nyilvántartásokról. A tavalyi évben kiadott alkuszi megfelelés összefoglalónkat hamarosan aktualizáljuk és megküldjük számotokra.

 

Az utóbbi időkben küldött biztosítási pótadókat tartalmazó segédanyagunkat kérjük szíveskedjetek bizalmasan kezelni. A tájékoztató anyag informális segítségnyújtás az alkuszoknak, nem összehasonlítás céljából készül.

Mellékeljük továbbá még a fontos dátumokat tartalmazó táblázatunkat, illetve idei évi program naptárunkat is.

 

https://www.mabiasz.hu/

https://www.facebook.com/mabiasz

 

Köszönettel és Üdvözlettel:

Püski András elnök

Kósa Attila főtitkár

MABIASZ

Fontos határidők - MABIASZ

Fontos határidők - MABIASZ

MABIASZ naptár 2023.

MABIASZ naptár 2023.

alkmegf

alkmegf